De Wester Havikstraat 1 5451 XG, Mill +31 (0) 485 455 021 info@dewestermill.nl
Oud nieuws
Verloopt uw rijbewijs dit najaar en moet u medisch gekeurd worden voor het behalen of verlengen van uw rijbewijs? Dan kan dit misschien zelfs op uw vakantieadres! RegelZorg is hét afsprakenbureau voor voordelige Rijbewijskeuringen op meer dan 250 locaties in heel Nederland, dus ook bij uw in de buurt. Op onze website vindt u gemakkelijk en snel het dichtstbijzijnde spreekuur en de bijbehorende keuringsprijzen door middel van de uw eigen postcode of die van uw vakantieadres. Voor wie? Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Goed voorbereid op vakantie Naast uw koffer inpakken regelt u vóór uw vakantie de volgende zaken: 1. Controleer de einddatum van uw rijbewijs en koop 5 maanden van tevoren een Gezondheidsverklaring en stuur deze op naar het CBR 2. Als antwoord ontvangt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één) die ingevuld moet worden door de keuringsarts. Indien u deze digitaal ontvangt verzoeken wij u deze uit te printen. 3. Maak een afspraak met een keuringsarts via RegelZorg 4. Bereid u alvast voor op het consult: a. Als u een bril draagt – zorg ervoor dat deze de optimale sterkte heeft b. Als u contactlenzen draagt - vraag een recept met de sterkte aan bij uw opticien c. Zorg voor een actueel medicatieoverzicht (op te vragen bij uw huisarts of apotheek) d. Koop alvast een urinecontainertje Afspraak maken Een afspraak voor het spreekuur kunt u uitsluitend maken via RegelZorg: Gemakkelijk en snel via onze website: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088-23 23 300. Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaat u naar www.regelzorg.nl/oogarts of belt u ons.
Foto’s Toon Willems.
De Schilders-en fotografie deelnemers van het Hobbycentrum Mill exposeren “Bloemige Bloemen” in De Wester. Wederom zijn de schilders van de dinsdagmiddaggroep erin geslaagd een interessante expositie samen te stellen. Het thema deze keer is bloemen in alle vormen en variëteiten uitgewerkt op een eigen manier. Ter inspiratie is een bezoek gebracht aan Berends Bloemsierkunst waar volop ideeën werden opgedaan. Daarna is er hard gewerkt om een eigen idee te bedenken en uit te werken. De deelnemers tonen hun ziel, hun kwetsbaarheid en de harmonie die daaruit bestaat. Blijdschap, reflectie, kracht en meer, uitgedrukt in kleur en beelden om de wereld een stukje mooier te maken. Als gast-exposant zijn de fotografie deelnemers van het hobbycentrum uitgenodigd, ze hebben foto’s gemaakt en bewerkt met hetzelfde thema. De expositie wordt dinsdag 7 maart officieel geopend door Peter Beijers en is daarna tot 12 juni gratis te bezoeken. Peter is een bekende in de kunstwereld, hij is o.a. mede organisator van het 2 jaarlijks evenement “kunst en ontmoeting” en is zelf regelmatig als fotograaf op reis en geeft lezingen over fotografie. Wijkaccommodatie De Wester, Havikstraat 1, 5451 XG, Mill. Geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 10.00 uur tot 23.00 uur, woensdag 13 uur tot 23 uur.
Expo hobbycentrum maart juni 2023 Wijkaccommodatie de Wester.
Mill, dd. Het project “Duofietsen Mill”, waarvoor vorig jaar juli het initiatief en coördinatie werd opgepakt door Wijkaccommodatie de Wester, heeft binnen een halfjaar een prachtig resultaat geboekt. Door een bijna spontane samenwerking met Dagbesteding Sociom, Zorgcentra Aldenhorst Pantein en Stg. De Huiskamer Mill startte een project om in Mill de beschikking te krijgen over twee duofietsen. Vanaf nu is het ook in Mill mogelijk een fietstochtje te maken samen met een minder mobiele inwoners. Met enkele voorwaarden en instructies kan men voor €5,- per dagdeel of €7,50 per dag een duofiets huren bij Wijkaccommodatie De Wester of Zorgcentra Aldenhorst. De crowdfunding in het project startte met de Rabo Clubsupport. Daarna is heel veel te danken aan enkele ruimhartige sponsoren zoals gemeente Land van Cuijk, de Toon Heesakkers Stichting en het Orange Fonds. Verder zijn zeer gewaardeerde bedragen geschonken door de Huurderskoepel Mooiland, de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord Limburg afd. Mill. Met deze plezierige samenwerking van instanties en sponsoren is er in een recordtijd voldoende financiële middelen vergaard voor de aanschaf van 2 duofietsen ter waarde van ca. €20.000,-. Om het project toekomstbestendig te maken zal een eigen bijdrage van de projectpartners wellicht nog nodig zijn. Mill heeft een prachtig buitengebied waar het heerlijk is om in te vertoeven, te wandelen en zeker om te fietsen. Te noemen zijn de Molenheidse Bossen, Landschap Tongelaar, de Langenboomse Bossen en het gebied rondom de Kuilen. Met de verrijking van deze twee duofietsen in Mill kunnen meer thuisgebonden inwoners een mooi ritje in die omgeving aangeboden worden. Deze gebeurtenis willen de projectpartners niet zomaar voorbij laten gaan en daarom wordt op donderdag 16 maart om 14:00u bij de Wester een feestelijke ingebruikname georganiseerd waar o.a. wethouder Willy Hendriks bij aanwezig zal zijn voor een officieel moment. Ook alle sponsoren, gebruikers, vrijwilligers en geïnteresseerde dorpsbewoners zijn hierbij van harte welkom. Na dit feestelijk moment is er gelegenheid voor het nuttigen van een drankje in de Wester. Project “Duofietsen Mill” is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Land van Cuijk: landvancuijk.nl Oranje Fonds: oranjefonds.nl Huurderskoepel Mooiland: huurderskoepelgrave.nl Industriële Kring Land van Cuijk afd. Mill: industriele-kring.nl Projectpartners zijn: Zorgcentra Aldenhorst Pantein: thuiszorgpantein.nl/zorgcentra/aldenhorst Sociom Dagbesteding: sociom.nl/aanbod/buurtkamers De Huiskamer Mill: de-huiskamer Wijkaccommodatie De Wester: dewestermill.nl
Duofietsen Mill binnen één halfjaar gefinancierd en van start.
Duofietsen Mill oficieel in gebruik genomen.
Onder grote belangstelling van cliënten en vrijwilligers Sociom en Huiskamer van de Wester zijn de Duo fietsen officieel in gebruik genomen. Wethouder Willy Hendriks gaf het officiële startsein om de Duofietsen in gebruik te nemen. Duofiets huren, kijk snel wat de mogelijk heden zijn. Er is ook een mogelijkheid om een rolstoelfiets te lenen, bel voor meer info naar 0485 844402. Deze staan in (Pantein) Cuijk en Haps.
Foto’s Toon Willems Video Hen Daams, Omroep Land van Cuijk
HobbyMarkt weer een groot succes!.
Op zondag 11 juni was er een HobbyMarkt in de Wester in Mill. Gezien het grote aantal bezoekers en vele positieve reacties kunnen wij zeggen dat het weer een groot succes was! Ondanks het hete weer. Zowel de bezoekers als standhouders gaven aan dat zij deze dag veel plezier hebben gehad en goede in- en verkoop hebben gedaan. Wij willen als organiserende commissie via deze weg iedereen bedanken die zich hebben ingezet om deze dag goed te laten verlopen! Op naar de volgende HobbyMarkt! Bekijk een door Hen Daams gemaakt videoverslag voor Omroep Land van Cuijk via de rubriek Video op www.inmill.nl.
Foto’s Toon Willems
Oud Nieuws
Havikstraat 1 5451 XG, Mill +31 (0) 485 455 021 info@dewestermill.nl
Afgelopen vrijdag, 7 oktober, hadden meer dan 45 kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar zich aangemeld om te lasergamen in de Wester. Het was een groot succes! Ieder kind kon 2 keer en potje lasergamen in de grote gymzaal.In de gymzaal waren attributen neergelegd, waren er gave lampen en een heuse rookmachine! In de pauze genoten de kinderen van de welverdiende ranja en het zakje chips, tijdens het kijken van een film.Alle kinderen hebben het reuzeleuk gehad en willen dit vast nog wel een keertje doen! Kom jij ook de volgende keer?
Lasergamen Wijkaccommodatie de Wester groot succes!
Verloopt uw rijbewijs dit najaar en moet u medisch gekeurd worden voor het behalen of verlengen van uw rijbewijs? Dan kan dit misschien zelfs op uw vakantieadres! RegelZorg is hét afsprakenbureau voor voordelige Rijbewijskeuringen op meer dan 250 locaties in heel Nederland, dus ook bij uw in de buurt. Op onze website vindt u gemakkelijk en snel het dichtstbijzijnde spreekuur en de bijbehorende keuringsprijzen door middel van de uw eigen postcode of die van uw vakantieadres. Voor wie? Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Goed voorbereid op vakantie Naast uw koffer inpakken regelt u vóór uw vakantie de volgende zaken: 1. Controleer de einddatum van uw rijbewijs en koop 5 maanden 2. van tevoren een Gezondheidsverklaring en stuur deze op naar het CBR 2. Als antwoord ontvangt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één) die ingevuld moet worden door de keuringsarts. Indien u deze digitaal ontvangt verzoeken wij u deze uit te printen. 3. Maak een afspraak met een keuringsarts via RegelZorg 4. Bereid u alvast voor op het consult: a. Als u een bril draagt – zorg ervoor dat deze de optimale sterkte heeft b. Als u contactlenzen draagt - vraag een recept met de sterkte aan bij uw opticien c. Zorg voor een actueel medicatieoverzicht (op te vragen bij uw huisarts of apotheek) d. Koop alvast een urinecontainertje Afspraak maken Een afspraak voor het spreekuur kunt u uitsluitend maken via RegelZorg: Gemakkelijk en snel via onze website: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088-23 23 300. Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaat u naar www.regelzorg.nl/oogarts of belt u ons.
Foto’s Toon Willems.
De Schilders-en fotografie deelnemers van het Hobbycentrum Mill exposeren “Bloemige Bloemen” in De Wester.  Wederom zijn de schilders van de dinsdagmiddaggroep erin geslaagd een interessante expositie samen te stellen. Het thema deze keer is bloemen in alle vormen en variëteiten uitgewerkt op een eigen manier.Ter inspiratie is een bezoek gebracht aan Berends Bloemsierkunst waar volop ideeën werden opgedaan.Daarna is er hard gewerkt om een eigen idee te bedenken en uit te werken. De deelnemers tonen hun ziel, hun kwetsbaarheid en de harmonie die daaruit bestaat. Blijdschap, reflectie, kracht en meer, uitgedrukt in kleur en beelden om de wereld een stukje mooier te maken. Als gast-exposant zijn de fotografie deelnemers van het hobbycentrum uitgenodigd, ze hebben foto’s gemaakt en bewerkt met hetzelfde thema. De expositie wordt dinsdag 7 maart officieel geopend door Peter Beijers en is daarna tot 12 juni gratis te bezoeken. Peter is een bekende in de kunstwereld, hij is o.a. mede organisator van het 2 jaarlijks evenement “kunst en ontmoeting” en is zelf regelmatig als fotograaf op reis en geeft lezingen over fotografie.  Wijkaccommodatie De Wester, Havikstraat 1, 5451 XG, Mill. Geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 10.00 uur tot 23.00 uur, woensdag 13 uur tot 23 uur. Expo hobbycentrum maart juni 2023 Wijkaccommodatie de Wester.
Mill, dd. Het project “Duofietsen Mill”, waarvoor vorig jaar juli het initiatief en coördinatie werd opgepakt door Wijkaccommodatie de Wester, heeft binnen een halfjaar een prachtig resultaat geboekt. Door een bijna spontane samenwerking met Dagbesteding Sociom, Zorgcentra Aldenhorst Pantein en Stg. De Huiskamer Mill startte een project om in Mill de beschikking te krijgen over twee duofietsen. Vanaf nu is het ook in Mill mogelijk een fietstochtje te maken samen met een minder mobiele inwoners. Met enkele voorwaarden en instructies kan men voor €5,- per dagdeel of €7,50 per dag een duofiets huren bij Wijkaccommodatie De Wester of Zorgcentra Aldenhorst. De crowdfunding in het project startte met de Rabo Clubsupport. Daarna is heel veel te danken aan enkele ruimhartige sponsoren zoals gemeente Land van Cuijk, de Toon Heesakkers Stichting en het Orange Fonds. Verder zijn zeer gewaardeerde bedragen geschonken door de Huurderskoepel Mooiland, de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord Limburg afd. Mill. Met deze plezierige samenwerking van instanties en sponsoren is er in een recordtijd voldoende financiële middelen vergaard voor de aanschaf van 2 duofietsen ter waarde van ca. €20.000,-. Om het project toekomstbestendig te maken zal een eigen bijdrage van de projectpartners wellicht nog nodig zijn. Mill heeft een prachtig buitengebied waar het heerlijk is om in te vertoeven, te wandelen en zeker om te fietsen. Te noemen zijn de Molenheidse Bossen, Landschap Tongelaar, de Langenboomse Bossen en het gebied rondom de Kuilen. Met de verrijking van deze twee duofietsen in Mill kunnen meer thuisgebonden inwoners een mooi ritje in die omgeving aangeboden worden. Deze gebeurtenis willen de projectpartners niet zomaar voorbij laten gaan en daarom wordt op donderdag 16 maart om 14:00u bij de Wester een feestelijke ingebruikname georganiseerd waar o.a. wethouder Willy Hendriks bij aanwezig zal zijn voor een officieel moment. Ook alle sponsoren, gebruikers, vrijwilligers en geïnteresseerde dorpsbewoners zijn hierbij van harte welkom. Na dit feestelijk moment is er gelegenheid voor het nuttigen van een drankje in de Wester. Project “Duofietsen Mill” is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Land van Cuijk: landvancuijk.nl Oranje Fonds: oranjefonds.nl Huurderskoepel Mooiland: huurderskoepelgrave.nl Industriële Kring Land van Cuijk afd. Mill: industriele-kring.nl Projectpartners zijn: Zorgcentra Aldenhorst Pantein: thuiszorgpantein.nl/zorgcentra/ aldenhorst Sociom Dagbesteding: sociom.nl/aanbod/buurtkamers De Huiskamer Mill: de-huiskamer Wijkaccommodatie De Wester: dewestermill.nl Duofietsen Mill binnen één halfjaar gefinancierd en van start.
Duofietsen Mill oficieel in gebruik genomen.
Onder grote belangstelling van cliënten en vrijwilligers Sociom en Huiskamer van de Wester zijn de Duo fietsen officieel in gebruik genomen. Wethouder Willy Hendriks gaf het officiële startsein om de Duofietsen in gebruik te nemen. Duofiets huren, kijk snel wat de mogelijk heden zijn. Er is ook een mogelijkheid om een rolstoelfiets te lenen, bel voor meer info naar 0485 844402. Deze staan in (Pantein) Cuijk en Haps.
Foto’s Toon Willems Video Hen Daams, Omroep Land van Cuijk
Van “Toernooi Over Rood” naar “Toernooi Bandstoten”.
Al 22 jaar lang organiseerde de Wester het toernooi Over Rood waarbij de winnaars in de A en de B-klasse beloond werden met een grote wisseltrofee van wel 60cm hoog, beschikbaar gesteld door Jan Willems en Frans Maas. De interesses zijn heden ten dagen gewijzigd en in plaats van “over rood” wordt vanaf 2023 gestart met een toernooi “bandstoten”. Beide trofeeën zijn ontmanteld en hergebruikt waarbij de opschriften en alle naamplaatjes als aandenken op één creatie verzameld zijn en deze met dank overhandigd is aan de nog springlevende Frans Maas. Met veel enthousiasme is afgelopen zaterdag 17 juni het toernooi bandstoten afgesloten met de kwart, halve en finale wedstrijden. De winnaars van dit eerste toernooi bandstoten en van de wisseltrofeeën zijn Tinus Gerrits (Sint Anthonis) in de A-klasse met als tweede Tiny v.d. Loop (Mill) en Ilja de Meijer (Gennep) in de B-klasse met Frans Maas (Mill) als tweede.
HobbyMarkt weer een groot succes!
Op zondag 11 juni was er een HobbyMarkt in de Wester in Mill. Gezien het grote aantal bezoekers en vele positieve reacties kunnen wij zeggen dat het weer een groot succes was! Ondanks het hete weer. Zowel de bezoekers als standhouders gaven aan dat zij deze dag veel plezier hebben gehad en goede in- en verkoop hebben gedaan. Wij willen als organiserende commissie via deze weg iedereen bedanken die zich hebben ingezet om deze dag goed te laten verlopen! Op naar de volgende HobbyMarkt! Bekijk een door Hen Daams gemaakt videoverslag voor Omroep Land van Cuijk via de rubriek Video op www.inmill.nl.
Foto’s Toon Willems